Kokebok fra norske markedshager
Markedshager i Norge har inngått et samarbeid med Skald forlag om å utgi en kokebok for og av norske markedshager. Vi tar sikte på utgivelse seinsommeren 2024, slik at dere kan selge boka videre til deres kunder med fortjeneste fra september. Dere kan forhåndsbestille allerede nå!
Skjema for bestilling
Forhåndssalg
Økonomien i kokebok-prosjektet styrkes av at bøker forhåndsbestilles og selges til kundene deres. Hvis dere bestiller over 15 bøker på forhånd, får dere gratis frakt og vil kunne tjene ca 25% - 40% per boksalg, avhengig av frakt og moms (fri frakt for bestillinger over 5 bøker). Forventet utsalgspris i en bokhandel vil være ca kr 500.
Kokeboka vil også bli distribuert til norske bokhandlere (bestilling), men det hadde vært veldig kjekt om dere også vil bidra med å kjøpe inn for å selge videre til kundene deres. I tillegg er vi sikre på at dere vil få enda mer fornøyde og matglade kunder neste sesong!
Faktura for de forhåndsbestilte bøkene sendes ut i august. Kokeboka kommer fra trykkeriet tidlig i september og sendes ut til de som har forhåndsbestilt da.
Hvorfor en kokebok?
Vi vet at mange av dere i dag bruker tid (som dere ikke har) på å legge ved tips og oppskrifter i grønnsakskassene, fordi kundene ikke er fortrolige med det grønnsaksmangfoldet dere tilbyr.
Målet er å lage en kokebok som blir et verktøy for både gartnere og kunder, der boka deles inn etter sesong og råvare. Vi ønsker å dele tilgjengelige og smakfulle oppskrifter, samt gi matlagingsverktøy som tillater en å være fleksibel i møte med sesongens variasjoner.
Sterkt lag
Design er en viktig del av en kokebok. I tillegg til Skald forlag, så er designer Rune Døli på laget. Han driver Modest design, og har vært formgiver for en rekke kokebøker. Han har vunnet priser for sine arbeider, blant annet for «Årets vakreste bok» i 2012 og 2017. Med Rune Døli på laget føler vi oss derfor sikre på at dette kommer å bli en kokebok vi blir stolte av.
Prosjektleder og forfatter av kokeboka er Elisabeth Fagerland, som til daglig driver markedshagen Grønt frå Grindal i Rennebu, sammen med kjæresten Sigurd Vassenden. Hun har utdanning innen kommunikasjon, mat og økologisk landbruk, med bl.a. en bachelor i gastronomi (tverrfaglige matstudier) fra University of Gastronomic Sciences i Nord-Italia. Elisabeth er også en erfaren fotograf og vil ta bilder av rettene som velges ut.
Vennlig hilsen
Produsentene som har tatt initaitivet:
Elisabeth Fagerland – Grønt frå Grindal
Sofia Maria Bang Elm – Avdem gardsgrønt
Katinka Kilian – Undeland gard
Og fra prosjektet Markedshager i Norge :
Randi L. Gjertsen – Bondens marked
Frøydis Lindén – Statsforvalteren i Vestland