Markvandring Førde/Balestrand 16. juni

Markedshager Vestland

Vi besøker Mo Vidaregåande skule utanfor Førde og Renate Rendedal, som driv marknadshage på andre året utanfor Balestrand. Markvandringen er på dagtid og er gratis. Avslutning på kvelden med omvisning i småskala fruktproduksjon, sidersmaking og middag på Ciderhuset, til sjølvkost. 

Renate Rendedal si annonse for sal av grønsakene sine på REKOringen i Sogndal i 2020.
Renate Rendedal si annonse for sal av grønsakene sine på REKOringen i Sogndal i 2020. Foto: Renate Rendedal / Renate Rendedal.

16. juni - Førde (Mo) - Balestrand

Markvandring - DAG - FRAMLEIS PLASSAR!

Mo VGS har i mange år hatt frilandsproduksjon av grønsaker (traktordreven) og ynskjer i år å starte opp ein testproduksjon med marknadshagedrift. Dei sel og småplanter frå drivhusproduksjonen sin. Me får omvisning av Anne Therese Kusslid, som deltok på markedshagekurset i 2021. 

Hjå Renate Rendedal får me omvisning i årets produksjon,  og innblikk frå hennar fyrste år med testproduksjon i 2020 og sal på REKOringen i Sogndal og til lokale restaurantar. På garden er det også saueproduksjon og eggproduksjon for lokalmatsal. 

Besøk til Ciderhuset - KVELD - sosial sommarsamling - AVLYST

Dagen vert avslutta på Ciderhuset i Balestrand, for dei som ynskjer det, og til sjølvkost. Der får de omvisning i fruktplantingane, men eit rikt utval av sortar og plantesystem som eignar seg for mindre fruktproduksjonar og til foredling til ulike typer av drikkevarer.

Me avsluttar kvelden med cidersmaking og middag, og det er moglegheiter for overnatting (må organiserast av dykk sjølve): www.visitbalestrand.com . Om middagen: "Meze a la Ciderhuset (smårettar sett saman til eit middagsmåltid) med lokal mat miksa med middelhavskjøkenet ved Tuba Ardic, kjøkensjef og svigerdotter - driv Ciderhuset saman med oss. (vegansk og vegetariske alternativ)"

Påmeldingsfrist 11. juni kl 11:00

Praktiske opplysingar

Denne markvandringen er ein av tre i Vestland fylke kor me besøker nye eller etablerte småskala grønsakproduksjonar.  Statsforvalteren i Vestland og/eller Norsk landbruksrådgiving Vest er med, og me ser på aktuelle problemstillinger i de ulike produksjonene. Sjølve markvandringen er gratis, men besøket på Ciderhuset må ein betale for sjølv. 

Det er plass til 15 deltakarar og corona-restriksjoner gjeld i kvar av kommunane me besøker - me tek atterhald om endringar i programmet pga dette.  Alle må stille i egen bil og med egen nistepakk pga corona-restriksjoner. De kan delta på dag-og/ eller kveldsdelen. Påmelding er obligatorisk.

 

PROGRAM

16. juni - Førde - Balestrand - LEDIGE PLASSAR!

Mo Videregående skole : kl 09:30 - 11:30, på Mo mellom Førde og Jølstravatnet. Omvisning ved Anne Therese Kusslid.
 
Lunsj på veien eller matpakke på jordet - alt etter Corona-reglene akkurat den dagen
 
Renate Rendedal: 13:30 - 15:00 - Balestrand
 
 
AVLYST: Omvisning i fruktplantingene på Ciderhuset i Balestrand - 16:00  Cidersmaking og middag frå ca kl 18:30 for dei som vil og overnattar. Me trur det kan bli ei hyggeleg avslutning og kompensere noko for at me ikkje fekk vere samla på kurssamlingane i vin ter.
 
Omvisinga, sidersmakinga og middagen må de betale for, kvar einskild, men me tek imot påmeldinga her. Overnatting må de også organisere sjølve. Sjå lenke i teksten over. 
 
 
Med atterhald om endringar i programmet, spesielt på grunn av lokale eller nasjonale corona-restriksjoner. 
 
 

Påmelding

Velg aktivitetar du vil delta på:
Hvilket markedshagekurs deltok du på?
 
Logoer for Bondens marked, Norsk landbruksrådgiving Vest, Statsforvalteren Vestland
Publisert 21.05.2021
Dato:
16. juni 2021 09.30 - 18.30
Sted:
Førde (Mo VGS) og Balestrand
Arrangør:
Bondens Marked, Norsk Landbruksrådgiving Vest og Østafjells, Statsforvalteren i Vestland
Målgruppe:
Markedshagedyrkere med testproduksjon eller etablert produksjon. Deltakere fra markedshagekurset 2021 vil prioriteres.
Påmeldingsfrist:
15. juni 2021 23.00