Jordseminar og inspirasjonsforedrag om markedshagedrift

Sogn Jord-og hagebruksskule inviterer til ein inspirerande rekke av foredrag og aktivitetar den 1. oktober fra kl 12-21. Du får vite om hva vi som bønder må gjøre for å få til en levende matjord, lukte og forstå mer om hvordan en god gårdskompost kan lages og ikke minst avslutte dagen med vinsmaking og et inspirasjonsforedrag om markedshagedrift fra bøndene på Bøtun gard i Marifjøra. 

Levende Matjord er grunnleggende for en vellykket grønsaksproduksjon. Dette er temaet for jordseminaret den 1. oktober, med kveldsavslutning med inspirasjonsforedrag fra markedshageprodusentene Mathilde og Martin Buch Larsen på Bøtun gard i Marifjøra. Arrangementet er en del av ØKO-uka 2021 ved Sogn Jord-og Hagebruksskole.
Levende Matjord er grunnleggende for en vellykket grønsaksproduksjon. Dette er temaet for jordseminaret den 1. oktober, med kveldsavslutning med inspirasjonsforedrag fra markedshageprodusentene Mathilde og Martin Buch Larsen på Bøtun gard i Marifjøra. Arrangementet er en del av ØKO-uka 2021 ved Sogn Jord-og Hagebruksskole.

Alle foredragene er gratis, men du må melde deg på og betale for mat (150,-) og vinsmaking (400,-). Påmelding er påkrevd på grunn av plasskrav og covid-19 restriksjoner.

Alle aktivitetene er en del av ØKO-uka 2021 og er et samarbeid mellom Sogn Jord-og hagebruksskole og Statsforvalteren i Vestland. 

PROGRAM

11-12 : Lunsj i kantina på SJH: 150,-(påmelding!)

12-16:30 : Jordseminaret Levende matjord

Sted: Kantina på SJH

Til jordseminaret kommer tre erfarne bønder og rådgivere fra Grønt fagsenter i Buskerud for å fortelle om deres erfaringer fra 10 år med utprøvinger av måter å øke fruktbarheten i landbruksjord. De vil selge boken Levende matjord, som samler alle erfaringene de har gjort i en praktisk og inspirende fagbok på norsk. Vi vil også få en praktisk befaring på kompostplassen til Sogn jord-og hagebruksskole, og se hvordan de bygger en kompost og vedlikeholder den og brygger kompostte. 

Lenke for påmelding til jordseminaret

Tema for foredragene:
- Innledning om levende matjord
- Jordbiologi, jordkarbon og kompostering (befaring på kompostplassen)
- De fysiske forholdene i jorda – utfordringer og muligheter
- Matjord og kretsløpsøkonomi

Fra Grønt Fagsenter Buskerud:
Øystein Haugerud, sivilagronom og prosjektmedarbeider
Anders Næss, øko-kornbonde (Spesialkorn), siviløkonom og prosjektleder
Eirik Kolsrud, sivilagronom og daglig leder

Fra Sogn jord-og hagebruksskule (SJH): 
Mathias Lehrmann, agroøkolog og ansvarlig for undervisning og drift av grønsaksproduksjonen og kompostplassen på SJH

Kveldsarrangement på Mariannes Kafe i Aurland

17:30-19: Vinsmaking med økologiske viner
Tatiana Olsen er somelier og byr på kunnskap om vin og smaksprøver av økologiske viner. Pris: kr 400,- . 

19:30-21: Inspirasjonsforedrag om markedshagedrift

Mathilde og Martin Buch Larsen bor på Bøtun gard i Marifjøra og har drevet profesjonell marknadshageproduksjon på 3 dekar i en sesong + et testår. De har et vell av erfaringer å dele med oss fra en sommer med god vekst, godt salg og mange fornøyde kunder. Privatkundene har fått varene sine levert som abonnementskasser, gjennom nettbutikk eller kjøpt på gardsutsalg. Restaurantene har fått spesialleveringer i hele sesongen. Kom og få triks, tips og inspirasjon til å starte en egen markedshage som du kan leve av!  

Det blir salg av pizza i forbindelse med foredraget.

Påmelding til vin og/eller foredrag

Vel møtt! 

Forbehold om avlysing eller endringer i programmet på grunn av lokale eller nasjonale covid-19 restriksjoner på arrangementsdagen.

 

Publisert 16.09.2021