Kurs i foredling av grønnsaker

Todagerskurs med fokus på ulike måter å foredle grønnsaker på. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis.

Foto: Kim Daniels / Unsplash.

I løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt gjennom bl.a. valg av utstyr, varmebehandling, tilsetnings- og hjelpestoffer, emballering og lagring.

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Meld deg på gjennom NOFIMA sin nettside:

Lenke til påmelding - frist 1. sept

 

Målet med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om prosessering av grønnsaker, og hvordan man kan oppnå stabile, gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet og sensorisk opplevelse.

Målgruppe

Lokale grønnsaksforedlingsbedrifter eller produsenter med mindre enn 10 årsverk, som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling.

Læremidler

Faglige presentasjoner deles ut under kurset.

Temaer som blir gjennomgått

  • Grønnsaker – varmebehandling, foredling, utstyr og kvalitet
  • Fermentering, sylting
  • Mattrygghet 
  • Praktisk øvelse: produksjon av grønnsaksbaserte produkter (bl.a. syltede og fermenterte grønnsaker)
  • Kostnadsbevissthet 
  • Enkel sensorisk vurdering

Vi tar forbehold om endringer i programmet. Innhold og øvelser tilpasses kursdeltakernes ønsker så langt det lar seg gjennomføre. 

Påmelding på NOFIMA sin hjemmeside: 

Påmelding - frist 1. sept

Publisert 08.08.2022
Dato:
13. september 2022 09.00 - 14. september 2022 17.00
Sted:
Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Arrangør:
NOFIMA , Kompetansenettverket for lokalmat Øst.
Målgruppe:
Alle som vil lære om foredling av grønnsaker og selge produktene gjennom sin lokalmatbedrift