Digital markvandring fra Stryn

Førskommende fredag den 7. juli kl 10-11:15 blir det digital markvandring (ikke fysisk oppmøte!) fra Torheim gard i Hjelledalen i Stryn. Meld deg på nå, så får du lenke til teams-møtet på e-post. 

Grønnsaker i rekker med høge fjell rundt.
Grønnsaksåkeren på Torheim gard i 2022 - nå vurderer de utvidelse med tunnell og veksthus. Foto: Frøydis Lindén / SFVL.

Bonden

Denne digitale markvandringen vil foregå hos Mark Watkins på Torheim Gård i Hjelledalen i Stryn. Mark driver flerbruksgård med markedshage, sau, ciderproduksjon, tomat og agurk med ulike samplantinger i tunnell og vurderer å investere i økologisk drivhus.

Rådgiveren

Vi har med oss Thomas Holz, rådgiver og nasjonal fagressurs for økologisk dyrking økologi i Norsk Landbruksrådgiving. Thomas har lang fartstid som gartner og rådgiver med dyrking av økologiske grønnsaker, både på friland og i veksthus - storskala som småskala. Han har god erfaring med digitale markvandringer fra pandemi tiden og bidra med sin erfaring og fagkunnskap i efra gruppe og til digital veksthusvandring.

Veksthusvandringer - hva er det?

På veksthusvandringene kan vi bli kjent med hverandre og våre produksjoner som utgangspunkt for faglige diskusjoner. Vi er en engasjert og allsidig gjeng med både stor- og småskalaproduksjon av agurk, tomat og mye annet. For de som ikke kunne bli med på oppstartsmøte er det bare å slenge seg på.

Miljøet for økologisk veksthusproduksjon er tynt spredd over hele landet og vi ønsker at alle kan være med. Det er derfor vi prøver digitale formater til samling som supplement til fysiske møter. 

For hvem?

Veksthusvandringene (digitale og fysiske) er åpne for alle som driver en småskala grønnsaksproduksjon for salg, og har tunneller og veksthus (oppvarmet/uoppvarmet) som en del av sin produksjon.

Påmelding

Send mail med navn, kort om din produksjon, tlf og mailadresse til Carla Hoyer.

Du vil da få tilsendt invitasjon til teams-møte på mail.

Dette er kun en digital markvandring, og det er ikke tilrettelagt for fysisk oppmøte på Torheim gard. 

Publisert 03.07.2023
Dato:
7. juli 2023 10.00 - 11.15
Sted:
Teams
Arrangør:
Norsk Landbruksrådgiving Viken
Målgruppe:
Alle som driver en småskala grønnsaksproduksjon for salg, og har tunneller og veksthus (oppvarmet/uoppvarmet) som en del av sin produksjon.