Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra

Et kurs for alle som foredler bær til syltetøy, geleer, chutney og saft. Et «må-kurs» for alle i bransjen og et kurs som gir god fagkunnskap! Foredling gjelder både innhøstede ville bær, hagebær og rabarbra. 14.-16. november, digitalt og på dagtid: påmeldingsfrist 7. november. 

Tindved; runde oragange bær på grein med smale grønne blader
Lær å lage videreforedla produkt av bær og rabarbra i midten av november - nettbasert kurs. Foto: F. Linden / SFVL.

Målet med kurset er å gi deltakerne en innføring i de viktigste tema man trenger for å kunne starte med bærforedling. Med denne kunnskapen vil en få økt motivasjon til å fortsette prosessen hjemme. Du blir ikke utlært på to dager, men vil lære litt om mye. Og få info om hvor du henter mer kunnskap.

Vi jobber med følgende tema under kurset:

  • basiskunnskap i hygiene og kvalitetssikring
  • basiskunnskap innen produksjonsprosess og produksjonsutstyr
  • basiskunnskap i produktutvikling, design og markedsføring - vite litt om veien videre fra plukking av råstoff til produktet er ute hos kunden

De praktiske øvelsene må foregå på eget kjøkken, og det er flott om du kan bruke onsdagen til «hjemmelekse». Produksjon av syltetøy, gele og chutney. Prøving med ulike smakstilsetninger. Lage etiketter og vurderer de selvlagde produktene mot Torils- og andres produkter.


Tid: kl. 10.00-15.00 alle dager

14. november: Kursdag 1

15. november: «Praksisdag»

16. november: Kursdag 2

 

Pris: kr 1 990,- 

Påmeldingsfrist: 7. november.

Meld deg på her!

Minimum 8 deltakere, maks 15. Først til mølla prinsippet gjelder.

Ved avmelding etter 7. november belastes du med 50 % av kursavgiften. 

 

Kurslærer: Toril B. Kåven har drevet utmarksnæring og matproduksjon i 25 år gjennom firmaet Nordlysmat. Hun har vunnet en rekke priser for sine produkter for nyskapning, innovasjon og bærekraft. Hennes praktiske kompetanse med oppbygging av både produkter og markedsarbeid, gir henne unik kunnskap og erfaring som hun deler på kurset.

Publisert 24.10.2023
Dato:
14. november 2023 10.00 - 16. november 2023 15.00
Sted:
Nettbasert med øvelser på eget kjøkken
Arrangør:
Kompetansenettverket for lokalmat i nord i samarbeid med Tana videregående skole.
Målgruppe:
Matprodusenter, aktivietsbedrifter og serveringssteder med fokus på lokalmat, de som trenger faglig påfyll eller går med planer om å starte egen bedrift.