Foredling av grønnsaker

Kurset gir deg kunnskap om ulike måter å foredle grønnsaker på, og er bygd på en kombinasjon av teori og praksis - og en fysisk og en digital samling. Kurset gir deg en trygg start å videreforedle dine egenproduserte grønnsaker, og øke verdiskapingen i din markedshageproduksjon. Markedshageprodusenter er prioriterte fram til og med 21. desember - meld deg på nå!

Ulike grønnsaker på et bord, og en suppe i en skål med urter på.
Bli med NOFIMA på kurs på Ås utenfor Oslo i begynnelsen av februar, med oppfølgingsmøte i mars på et nettmøte.
Grønnsaker er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte.

I løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt. Kurset vil omfatte ulike foredlingsmetoder og produkter, bl.a. syltede og fermenterte grønnsaker, supper og grønnsaksjus. Utstyr, mattrygghet, emballering og lagring tilknyttet disse produktene vil dekkes.

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. Siste kursdag vil foregå digitalt på Teams, 5. mars 2024.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Læremidler: Faglige presentasjoner deles ut under kurset.

MÅLET MED KURSET: Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om prosessering av grønnsaker, og hvordan man kan oppnå stabile, trygge og gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet og sensorisk opplevelse.

MÅLGRUPPE: Lokale grønnsaksforedlingsbedrifter eller grønnsaksprodusenter (<10 årsverk), som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling.

PRAKTISKE TIPS: For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

DATO:6.-7. februar (på Nofima) og 5. mars (på Teams)

TID: 08.00 - 16.00 (ca.)

STED: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

PÅMELDING: klikk her for påmelding: www.nofima.no/aktiviteter.

Ved behov for hjelp med påmelding, kontakt Gabriela Babic:  tlf. 64970386.

Bindende påmelding innen 29.01.2024

PRIS: Kr 2900,- pr. person, inkl. lunsj og kursmateriell.

 

Publisert 18.12.2023
Dato:
6. februar 2024 08.00 - 7. februar 2024 16.00
Sted:
Osloveien 1, 1430 Ås
Arrangør:
NOFIMA AS i samarbeid med Markedshager i Norge
Målgruppe:
Lokale grønnsaksforedlingsbedrifter eller grønnsaksprodusenter (<10 årsverk), som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling.