Infomøte om nytt studium for markedshagedrift

Fagskolen Innlandet vil høsten 2025 tilby en ny modul innen næringsutvikling som lar deg kombinere faglig fordypning med praksis og nettverksbygging innen lokalmat, med særlig vekt på småskala grønnsaksproduksjon. Søknadsfrist 18. august.  På informasjonsmøtet i juni (opptak) fikk man vite mer om innholdet i studiet, og hvordan det kan bygges på markedshagekurset til Norsk landbruksrådgiving. Grønt fra Grindal delte erfaringer og ga oppstartsråd.

I løpet av det digitale møtet vil vi svare på spørsmål og gi deg tips til hvordan du kan få mest mulig ut av studiet (deltid: to fysiske samlinger - resten digitalt) .

Opptak fra informasjonsmøtet: 

Lenke til nettside for studiet - søknad

 

PROGRAM

Kl 1900 Velkommen v/ Randi Ledaal Gjertsen, Bondens marked Norge

Kl 1905 Veien til en vellykket markedshage ved Sigurd Vassenden, Grønt fra Grindal. Han forteller om sine erfaringer og om hvordan du kan gjøre forberedelser til dyrking ved å brakklegge areal.

Kl 1925 Den praktiske fagskolen v/ Marit Ruud Skolseg, Fagskolen Innlandet

  • Organisering av studiet, litt om ulike aktører du vil møte, forventet arbeidsinnsats
  • Innhold - emnebeskrivelse
  • Opptakskrav generelt og at realkompetanse vurderes

Kl 1940 Hvordan få best mulig utbytte av studiet?

  • NLRs digitale agronomikurs v/ Frøydis Linden

Kl 1945 Hvilke muligheter er det etter studiet?

  • Andre moduler ved Fagskolen v/ Marit Ruud Skolseg
  • Nettverk for markedshager i ulike deler av landet v/ Randi Ledaal Gjertsen

Kl 1950 Åpent for spørsmål

 

Om studiet

Studiet egner seg godt for deg som ønsker å prøve ut småskala grønnsaksproduksjon/markedshage, lokalmat eller andre tilleggsnæringer som en mulig arbeidsplass og inntektskilde. Du vil få overblikk over mulighetene og kravene innen økologisk landbruk og tilleggsnæringer i landbruket. Du vil møte erfarne markedshageprodusenter og bønder som driver med andre former for lokalmat.

Studieopplegget består av to fysiske samlinger, nettforelesninger og arbeidskrav. Det er foredragsholdere med praktisk erfaring og teoretisk kunnskap fra feltet. Du vil få et godt grunnlag for å utarbeide en egen forretningsplan for bedriften din, som kan brukes om du skal søke støtte eller lån.

Fagskolestudium er høyere yrkesfaglig utdannelse og gir studiepoeng. Undervisningen er gratis, men du må selv dekke kostnadene for reise og opphold. Gjennom studiet vil du få økt bevissthet om hvilke krav som stilles til matprodusenter, krav til økologisk produksjon, ulike driftsmetoder, hvilke utfordringer andre produsenter har møtt på, hvilke salgskanaler som finnes, markedsforståelse og mye mer. Du vil få utvidet nettverket ditt og bli bevisst på hvordan andre bedrifter jobber med ulike forretningsmodeller for å tilpasse seg det lokale markedet, salgsargumenter, prissetting av varer og tjenester osv.

Lenke til nettside for studiet 

Publisert 16.06.2025
Dato:
19. juni 2025 19:00 - 20:00
Sted:
Webinar - Teams
Arrangør:
Fagskolen Innlandet og Bondens marked
Målgruppe:
Alle som ønsker å etablere og drifte en markedshage eller annen lokalmatproduksjon for lokalt salg gjennom direkte salgskanaler