Temanummer om markedshager og podcast'er

Økologisk landbruk er et fagtidskrift for økologisk landbruk, ofte med innhold produsert av rådgivere og forskere i Norge. Utgave nr 3 i år hadde tema Småskala og med hovedvekt på informasjon om markedshager. Det samme har tre podcast-episoder fra Norsk landbruksrådgiving. 

I temanummeret om Småskala (nr 3 i 2021) får du innblikk i driften til Grindal grønt, og andre markedshager i Norge. I tillegg får du tips om spiselige flerårige vekster, ugras, jord og mikroorganismer som kan være nyttig bakgrunnkunnskap i en markedshagedrift.

Bestill eller abonner på tidsskriftet gjennom å gå inn på okologisklandbruk.no - du kan også kontakte Statsforvalteren i Vestland og hente et eksemplar der hvis du er i Bergen (Kaigaten 9 - vi sender ikke ut per post). 

Norsk landbruksrådgiving har også en podcast-serie som heter NLR på øret. Tre av episodene der er relevante for markedshagedyrkere: 

  • Markedshage - noe å leve av eller for?
  • Markedshage og andelslandbruk - intervju med Katinka Kilian fra Ulvik andelslandbruk
  • Hjelp, ugraset tar og grønsakene mine - om ugrasregulering med rådgiver Tomas Holz

Du finner podcastene blant annet på Spotify eller andre plattformer for podcast'er.

Der finner du også opptak fra ØKO-uka i Bergen sin live podcast om Hvorfor økologisk? med Gry Hammer, Jon Frede Engdahl og Markus B. Hustad, en episode fra podcast-serien Bak maten med Caroline. 

God lytting!

Publisert 16.10.2021