Webinar i planteoppal av økologiske småplanter

FULLTEGNA! Thomas Holz i NLR vil sette opp flere oppalskurs, i samarbeid med regionale enheter av Norsk landbruksrådgiving. Annonsering av disse nye kursene vil komme som nyhet på markedshage.no. Abonnér gjerne på nyheter fra siden og blir varlset på e-post.  

Gode oppalsplanter er forutsetningen for gode avlinger med god kvalitet! Planteoppal er et eget tema som krever mye oppmerksomhet og kunnskap.
Gode oppalsplanter er forutsetningen for gode avlinger med god kvalitet! Planteoppal er et eget tema som krever mye oppmerksomhet og kunnskap. Foto: Frøydis Linden / SFVL.

FULLTEGNA!

Velkommen til nettkurs i oppal av økologiske småplanter på Teams den 2. februar kl 18:30-21:00. Kurset blir holdt av Thomas Holz rådgiver for økologisk grønnsaker dyrking, i Norsk Landbruksrådgiving Øst. 

Kurset passar for deg som ønsker å lage eigne småplanter for utplanting i veksthus eller på friland. Kurset rettar seg inn mot oppal som følger Debioreglane for økologisk produksjon, men er også nyttig for andre. Du får mest utbytte dersom du har prøvd deg med oppal av småplanter tidlegare. 

Tema:

                    Nøkkelfaktorar for gode småplanter

                    Gode frø er viktig

                    Jord til oppal

                    Karsetest

                    Gjødsel

                    Pluggstørrelse

                    Lys og temperatur

                    Vatning

                    Overgjødsling

                    Mikronæring

                    Herding

Kurset ope for alle, med maks 100 deltakarar. Du kan stille spørsmål i chatten undervegs, og du vil få tilsendt lenke til webinaret den 1. februar. Det blir ikke gjort opptak av webinaret, men presentasjonene vil bli sendt ut etter webinaret. For spørsmål ta kontakt med kurshaldar Thomas Holz direkte. 

Påmelding i felt under. Frist: 31. januar kl 12.

NB! Det er ingen kursavgift, men det er viktig at du trenger kurset som en del av å profesjonalisere din egen produksjon. Du som melder deg på må ha bruk for kurset fordi du driver en småskala grønsaksproduksjon for salg. Kurset er ikke tilrettelagt for deg som driver en grønsakshage med produksjon til eget bruk eller hobby. 

Med beste helsing arrangørane

PÅMELDING:

Publisert 10.01.2022

Kurshaldar småplanter