Nytt kurs i planteoppal - webinar

Velkommen til nettkurs i oppal av økologiske småplanter på Teams 24.februar kl. 1800-2000. Kurset blir holdt av Thomas Holz, rådgiver for økologisk grønnsaker dyrking, i Norsk Landbruksrådgiving Øst. 

Det var stor pågang etter kurs i planeoppal tidligere i vinter. Nå blir det samme kurset satt opp igjen av Norsk landbruksrådgiving.
Det var stor pågang etter kurs i planeoppal tidligere i vinter. Nå blir det samme kurset satt opp igjen av Norsk landbruksrådgiving. Foto: Frøydis Linden / SFVL.

Kurset passer for deg som ønsker å lage egne småplanter for utplanting i veksthus eller på friland. Kurset retter seg inn mot oppal som følger Debio reglene for økologisk produksjon, men er også nyttig for andre. Du får mest utbytte dersom du har prøvd deg med oppal av småplanter tidligere. 

Gode oppalsplanter er forutsetningen for gode avlinger med god kvalitet! Planteoppal er et eget tema som krever mye oppmerksomhet og spesiell kunnskap.

Tema:

 • Nøkkelfaktorer for gode småplanter
 • Gode frø er viktig
 • Jord til oppal
 • Karsetest
 • Gjødsel
 • Pluggstørrelse
 • Lys og temperatur
 • Vanning
 • Overgjødsling
 • Mikronæring
 • Herding

Kurset er åpen for alle, med maks 100 deltakere. Du kan stille spørsmål i chatten underveis, og du vil få tilsendt lenke til webinaret senest 3 dager før. Det blir ikke gjort opptak av webinaret, men presentasjonene vil bli sendt ut etter webinaret. For spørsmål ta kontakt med Unni Hellebø Andreassen.

Påmeldingsfrist: 18.februar 2022.

Meld deg på her

NB!  Kurset er for å profesjonalisere din egen produksjon. Du som melder deg på må ha bruk for kurset fordi du driver en småskala grønsaksproduksjon for salg. Kurset er ikke tilrettelagt for deg som driver en grønsakshage med produksjon til eget bruk eller hobby. 

Kurset er gratis for medlemmer i NLR NN med grøntpakke, øvrige NLR-medlemmer 150 kr og ikke-medlemmer 600kr.

Publisert 10.02.2022

Kontakperson for webinaret, NLR Nord Norge, rådgiver

Rådgiver NLR Nord Norge, hagebruk