Miniserie: GodisGrønt i Danmark viser maskiner

Hør Fredriks tanker om overgangen fra en helt hånddrevet grønnsaksproduksjon til flere traktorer og flere maskiner. Se med når han viser Skandinaviens første plantemaskin som kan plante direkte i et tjukt jorddekke/mulch.

mann med caps på en åker med grønnsaker (rader) og trær i bakgrunnen.
Fredrik Sahlin er en av de to som driver småskala grønnsaksbedriften Godisgrønt på Sjælland ved Roskilde i Danmark. Foto: Fredrik Sahlin / Godisgrønt.

Fredrik Sahlin startet markedshagen Godis grønt på 1 mål i lejre i Danmark. Nå driver han og hans medejer 50 mål (daa) med 5 ansatte på fulltid i sesongen. De leverer grønnsaker til 200 familier hver uke gjennem en abonnementsordning, og har en rekke store HORECA kunder i tillegg.

 

Vi hadde også Fredrik med oss på webinaret om Post-harvest og Vaskestasjoner i 2022, her kan du lese og høre mer om Godis grønt:

Opptak om post-harvest

Nettside: https://godisgront.dk/

Instagram: godis_gront/

Miniserie: Erfarne dyrkeres favoritt-løsning/system/redskap

I løpet av sommeren vil vi legge ut en rekke små filmer, hvor et lite utvalg av erfarne dyrkere fra Skandinava vil dele noen av de mest verdifulle erfaringer de har gjort. Det kan være deres favorittredskap, gode løsninger eller nye systemer de har implementert i driften sin. Og ikke minst noe som de tenker kan komme andre til gode. Disse filmene erstatter dette webinaret med samme tema, som skulle vært avholdt i påsken 2024.

Publisert 07.06.2024