IDÉ: Sesongkokeboka under øko-uka 2024

Utgivelse av sesongkokeboka fra norske markedshager, er en flott mulighet og utgangspunkt for et lokalt arrangement under ØKOUKA 2024 (okouka.no) - i uke 38 i år. Vi oppfordrer dere som driver en markedshage eller et andelslandbruk om å lage et eget arrangement under Økouka, når kokeboka er rykende fersk! Den lanseres også i uke 38.

Bord med mange matretter på tallerkener, hender fra folk rundt bordet
Idé: Langbordsmiddag under øko-uka i uke 38, med testing av fem oppskrifter fra Sesongkokeboka. Foto: Rawpixel / iStock.

Sammen med Sesongkokeboka kan du blæste om:

- vise fram muligheten norske grønnsaker gir som hovedingrediens i et måltid med en inspirende oppskrift fra sesongkokeboka
- tilby cook-along med oppskrifter og en lokal kokk, som lærer bort tips og triks om tilberedning av grønnsaker

- egen hage og produksjon
- å selge egne grønnsaker
- å selge en sesongkokebok med fortjeneste til egen bedrift

Hva er Sesongkokeboka?

Sesongkokeboka blir gitt ut av Bondens marked og prosjektet Robust småskalagrønt. Denne kokeboka blir et verktøy for både gartnere og kunder, siden den er delt inn etter sesong og råvarer. Den har en mengde smakfulle oppskrifter, og blir et matlagingsverktøy i møte med sesongene.

Forfatter av boka er Elisabeth Fagerland som til daglig driver markedshagen, Grønt frå Grindal i Rennebu. Hun er utdannet innen kommunikasjon, mat og økologisk landbruk med en bachelor i gastronomi. Rune Døli er designer for boka som skal utgis på Skald forlag. Rune har vunnet priser for sine arbeider, blant annet for «Årets vakreste bok» i 2012 og 2017.  Dette blir en kokebok vi alle kan være stolte av. 

Hva kan du tjene?

Som småskala grønnsaksprodusent kan du forhåndsbestille boka og få den til rabatert pris. Ved bestilling av over 5 bøker får du også gratis frakt og kan få en pen fortjeneste på 40% når du videreselger boka. Bestillingsskjema finner du i denne lenken.

EKSEMPEL:

 • Utsalgspris er ca 500 kr. Du kjøper inn boka til ca 300 kr + moms 
 • 375 kr per stk inkl moms
 • 5 bøker vil totalt koste 1875 inkl moms

Oppskrifter på forhånd

Om du bestiller 5 bøker eller mer vil du på forhånd få tilsendt 5 utvalget sesongoppskrifter tenkt til bruk i september. De sendes ut ca. 15. august slik at du kan forberede en servering og promotering av arrangementet ditt.

Forberedelser

Siden dette er ideer til bruk og som kan promoteres via Økouka må du ha et økologifokus på arrangementet.

 • Bestill kokebøker via skjemaet i denne artikkelen
 • Ta kontakt med Økouka i ditt fylke og meld inn arrangementet ditt slik at det blir en del av ditt fylkes og den nasjonale markedsføringen.
 • Ta kontakt med noen av de du ønsker å samarbeide med, for planlegging og gjennomføring til deres felles interesse.
 • Markedsfør og inviter til arrangement via dine kanaler.

Om du ikke ønsker å lage et eget arrangement kan du selvfølgelig også bestille kokebøker til rabatert pris og selge dem sammen med grønnsakekene dine på markeder og i gårdsbutikker, da også til samme prisen med en pen fortjeneste.

Grip muligheten og lykke til med forberedelser og gjennomføring av ditt arrangement!

Publisert 05.07.2024

Ideer til arrangement under ØKO-uka

 • Høstmarked med salg av grønnsaker og kokebok.
 • Hagevandring med bevertning og salg av kokebok.
 • Langbordsbespisning med servering av retter fra kokeboka.
 • Foredrag med bildekavalkade fra egen hage, med servering av en rett fra kokeboka.
 • Familiedag med høsting av grønnsaker og suppekoking ute på bål sammen. Salg av grønnsaker og kokebok.
 • Et annet morsomt arrangement som passer for deg og din hage eller gård.

Velg en av ideene og tenk også på dette som en mulighet til å samarbeide nærmere med noen av dine kunder. Har du for eksempel et samarbeide med en restaurant forsøk å få med en kokk til gjennomføringen og kokkelering. Tenk samarbeid med lokale foreninger eller hold et foredrag på biblioteket. Det å inkludere en rykende fersk spesialtilpasset kokebok vil bidra til økt interesse for arrangementet.