ØKO 2026 - sammen mot 10 % økologisk landbruk!
Vil du være med å forme fremtidens bærekraftige matproduksjon? Fra 9.–10. februar 2026 er det duket for Landbrukets Økologikongress på Thon Hotel Oslo Airport. Fagfolk, rådgivere, bønder og produsenter fra hele landet møtes til to dager med faglig inspirasjon, interessante diskusjoner og konkrete innspill for å nå 10 % økologisk landbruk i Norge.
Hva skjer på ØKO 2026?
Årets kongress byr på inspirerende foredrag kombinert med engasjerende parallellsesjoner og workshops med fokus på innovasjon, beredskap og bærekraftige løsninger.
Dag 1 – Gir en helhetlig oversikt over økologisk jordbruk i Norge, med særlig fokus på bærekraft, jordbiologi, landbruksberedskap og erfaringer fra konkrete «spydspissbønder».
Dag 2 – Parallellsesjoner:
Velg mellom fire fordypende temaer:
- Grovfôr og husdyr
- Åkerbruk
- Frukt og bær
- Maten og markedet
Fordypning: Økologisk åkerbruk
I denne sesjonen lærer du mer om hvordan vi kan produsere grønnsaker og åkervekster med minimal bruk av eksterne innsatsfaktorer. Temaer som jordhelse, vekstskifte, nitrogen fra belgvekster og ny gjødselbruksforskrift står på agendaen.
Programutdrag 10. februar:
- 08:00-09:30: Dyrking av grønnsaker uten eksterne innsatsfaktorer – Dieter Pansegrau, Wurzelhof, Nord-Tyskland
- 09:40–10:00: Med kjærlighet til jord, planter, dyr og mennesker – Dun gård, Jøa
- 11:00–12:30: Allsidighet er et must – Hans Kristian Teien, Sande
- 12:30–13:10: Nitrogendynamikk ved bruk av belgvekster – Randi Berland Frøseth, NIBIO
- 14:00–14:30: God jordhelse for bedre plantehelse – Heidi Udnes Aamot, NIBIO
- 14:30–14:50: Grønnsaker i vekstskiftet – Anders Hørthe, Hørte Gård
Sikre din plass på ØKO 2026 og bli med på to dager med faglig påfyll, inspirasjon og nettverksbygging med engasjerte aktører fra hele landet. Under kongressen serveres det menyer basert på norske, økologiske råvarer, så det er bare å glede seg til en smakfull og inspirerende opplevelse!
Se fullstendig program og meld deg på her