Styrkende rapport om markedshager i Norge i dag

Markedshager har stor verdi for norsk bærekraft og matberedskap, men trenger mer støtte. En ny rapport fra Telemarksforsking, NIBIO og Høgskulen på Vestlandet har undersøkt hvilke faktorer som påvirker lønnsomheten til markedshagedyrkere – og hvordan produksjonen kan styrkes.

Du finner de velsmakende grønnsakene i lokale REKO-ringer, gårdsutsalg og i restauranter, men har kanskje ikke tenkt over at markedshagene som produserer dem er en del av løsningen på utfordringene knyttet til norsk matberedskap.

Nå har Christine Hvitsand og Jenny Fossum Grønn ved Telemarksforsking, sammen med kolleger fra NIBIO og Høgskulen på Vestlandet, undersøkt muligheter og barrierer for norske markedshager i rapporten «Markedshager: Bruk og utvikling av direkte salgskanaler, samarbeid og virkemidler for styrket lønnsomhet».

 

Les mer om rapporten og last den ned for videre lesing på Telemarksforskning sin nettside. 

Publisert 16.06.2025