Fremstilling av egen oppalsjord og oppal for viderekommende

Velkommen på webinar om «Fremstilling av egen oppalsjord og oppal for vidarekommende», den 27.2 kl 19.00-21.00 med Kari Bysveen og Kirsty Mckinnon.

Resultatet av dårlig oppalsjord til venstre i bildet, mens god oppalsjord gir friske planter i høyre del av pluggbrettet.
Webinaret diskuterer blant annet god og dårlig oppalsjord. Bildet over viser erfaring med akkurat dette fra et oppalsforsøk i sesongen 2021, hos Grønt fra Grindal. Foto: Elisabeth Fagerland / Grønt frå Grindal..

Mange markedshager lager småplantene sine selv og dette kan by på forskjellige utfordringer. I dette webinaret ønsker vi å dykke ned i temaet oppalsjord og få en bedre forståelse for hva som gjør en oppalsjord god, og hva som kan være årsaken til ulike jordrelaterte problemer.

Vi så heldige å ha med oss Kari Bysveen, rådgiver i NLR Innlandet innen jord og økologiske grønnsaker og potet og Kirsty McKinnon, rådgiver i NORSØK med spesiale innen småskala hagebruk, kompostering og gjødselressurser. Kirsty McKinnon vil dele sin erfaring med fremstilling av egen oppalsjord og vi vil også komme innom andre oppals-relaterte emner.

Du finner opptaket i denne lenken.

Du finner presentasjonene som pdf på denne siden (til høyre, eller nederst).

Vi samlet inn spørsmål fra markedshagegartnere på forhånd, for å gjøre webinaret mest mulig relevant.

Neste webinar er siste mandagen i mars: 27. mars. Se annonsering i kalenderen ca en uke før, for å få tak i lenke. 

Publisert 21.02.2023
Dato:
27. februar 2023 19:00 - 21:00
Sted:
Teams - se lenke i hovedtekst
Arrangør:
Prosjektet Markedshager i Norge - Robust småskalagrønt
Målgruppe:
Alle som driver markedshage med produksjon for salg