Webinar om skadedyrkontroll

Den populære webinarserien er tilbake og starter 29. januar kl 19-21. Sett av siste mandagen hver måndet i vinter, til og med april, i kalenderen nå! Lagre gjerne denne artikkel-lenken også, siden det er samme Teams-lenke til alle webinarene. Første tema ut er om skadedyr i markedshagen, med Nat Mead. 

Mann med to damer til venstre som ser på en ugrasbrenner, stativ på hjul med gassdunk. I natur.
Nat Mead demonstrerer en ugrasbrenner på SJH under en markvandring med markedshageprodusenter i Vestland. Foto: F.Linden / SFVL.

PROGRAM

Mandag 29. januar

Et dypdykk i de vanligste skadedyr og sjukdommer i grønnsakshagen
v/Nat Mead, tidligere lærer i grønnsaksdyrking ved Sogn Jord-og hagebruksskole i Aurland.

Opptak fra webinaret finner du i denne lenken

Skadedyr og sjukdommer i grønnsakshagen rammer oss alle i større eller mindre grad. I markedshager dyrker vi tett og har begrensede muligheter for vekstskifte, og derfor er kunnskap om forebygging og bekjemping av skadedyr og sjukdommer viktig.

Vi har invitert tidligere lærer i jord- og plantefag på Sogn jord- og hagebruksskule, Nat Mead, for å gi oss et innblikk i de vanligste skadedyr og sjukdommer på markedshagekulturer. Han vil blant annet komme inn på biologi og livssyklus, samt gi et overblikk over økologiske forebyggende- og direkte tiltak.

Nat Mead har jobbet profesjonelt med økologisk landbruk siden 1982 og undervist i hagebruk fra 1990-2021. Han har vært med på å bygge opp et av landets mest anerkjente fagmiljø innen rankekompostering og er en av Norges mest kompetente på området. Etter å ha gått av med pensjon, har han startet egen bedrift med fokus på formidling og praktisk veilednig om kompostering: Meads Bord til Jord. Gjennnom sitt allsidige virke har Nat Mead bygget både praktisk erfaring og teoretisk kunnskap om skadedyr og sjukdommer i økologisk grønnsaksproduksjon. 

Lenke til opptak

Kvinne i et pakkerom for grønnsaker
Sofia Maria Bang Elm ønsker velkommen til ny webinarserie i vinter, i regi av prosjektet Robust småskalagrønt. Sett av siste mandagskvelden hver måned nå! Foto: F.Linden / SFVL.

 

Webinarer vinter og vår 2024 er

siste mandagen i hver måned kl. 19-21. 

Mer informasjon om hver samling kommer ca 1 uke før webinaret og blir oppdatert på denne nettsiden/artikkelen. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet på markedshage.no så får du med deg varsler om hvert nye webinar. 

Gratis og lenken til alle webinarene er:

Teams: Bli med fra datamaskinen, mobilappen eller romenheten

Klikk her for å bli med i møtet

Møte-ID: 320 066 794 779
Passord: ak2K7x

Last ned Teams | Join on the web

Vi har samlet inn spørsmål fra markedshagegartnere på forhånd, for å gjøre webinaret mest mulig relevant. Webinaret er gratis og vil foregå på teams. Alle deltagere vil være muta, men vi anbefaler dere å stille spørsmål i chatten underveis i foredraget.

 

 

 

 

Publisert 31.12.2023
Dato:
29. januar 2024 19:00 - 21:00
Stad:
Teams - se lenke under PROGRAMMET
Arrangør:
Robust småskalagrønt - Markedshager i Norge
Målgruppe:
Alle som driver en markedshageprosduksjon for salg til et lokalmatmarked