Nytt foredlingskurs i høst

Økologisk foredling av grønnsaker fra markedshagen - et kurs over to kvelder med praktiske øvelser i mellomtiden, på eget kjøkken. NOFIMA gjentar dette nyttige og populære kurset, som gjør at du kan være hjemme og bruke dine egne grønnsaker som råvarer i kurset. Sett av datoen i kalenderen allerede nå!

Krukke med sylta grønnsaker
NOFIMA arrangerer kurs i videreforedling av grønnsaker i oktober: Webinar med praktiske øvelser hjemme, på eget kjøkken. Foto: Kim Daniels / Unsplash.

Temaer som blir tatt opp på kurset er:

  • foredling av grønnsaker
  • hvordan oppnå trygge og gode produkter
  • teori/prinsipper bak fermentering
  • sylting og tørking
  • utstyr, mattrygghet og målemetoder knyttet til disse foredlingsteknikkene

 

Innhold

- med forbehold om endringer:

1. Webinar 21. oktober 2024, kl 19-21:

fermentering og sylting av grønnsaker. Hvordan + viktige ting å tenke på mhp. mattrygghet og holdbarhet.

2. Vi øver på kjøkkenet hjemme med egne grønnsaker 

teste ut ulike teknikker : fermentering av kål (sauerkraut) eller sylting av f.eks. rødbeter

3. Webinar 4. november 2024, kl 19-21:

  • Erfaringsdeling og mer teori med Nofima
  • Erfaringsdeling etter testing hjemme + måling av pH og tørking

Påmelding blir lagt ut 1. september

Publisert 12.03.2024